OFERTES

LLOGUER DE FINCA A PROP DE COLL DE NARGÓ (ALT URGELL)

Astremós 2

Dades de l’oferta

Fa uns mesos el propietari de la finca va mostrar el seu interès en trobar una o diverses persones que vulguin fer-se càrrec de les terres que té entre Coll de Nargó i Bòixols.

La finca té possibilitats per a desenvolupar qualsevol tipus de projecte ramader especialment de cabres i ovelles.

Característiques de l’oferta

–          Ubicació: Finca Astremós (Coll de Nargó)

–          El corral i el paller es troben allunyats dels nuclis urbans però amb fàcil accés en cotxe per pista forestal

–          Terres disponibles: 42.20 Ha, són terres agrícoles de pastura, matollar i arbrat principalment  que no es pasturen en la seva totalitat des de fa anys. Hi ha una zona que havia estat conreada situada a davant del mas.  Actualment les terres no són utilitzades però fins fa un any un veí hi posava les ovelles i les cabres. La finca es troba situada entre els nuclis de Coll de Nargó i Bòixols i representen un total de 13 parcel·les

–          Hi ha possibilitats de disposar de corral i paller de 60m2 cada un, originals de la finca però amb la teulada reformada

–          La propietat ofereix la possibilitat de construir un nou corral dins d’una de les parcel·les que es llogaran (les normes urbanístiques del municipi ho permeten)

Condicions econòmiques: hi ha dues possibilitats, totes dues negociables amb la propietat

La primera és el lloguer de les terres únicament: 300€/any durant els dos primers anys i 600€/any a partir del tercer any

La segona opció és el lloguer de terres+corral+paller: 600€/any durant els dos primers anys i 1.200€/any a partir del tercer any

–          Es proposa un conveni de 10 a 15 anys prorrogables a convenir, que permetin amortitzar la inversió que s’hi faci

Aquesta és una oferta oberta a qualsevol persona interessada, si necessiteu més dades ens podeu escriure al correu electrònic: info@rurbans.org

La data màxima per comunicar el vostre interès és el 5 d’agost de 2013

OFERTA DE FEINA A AVIÀ

Dades de l’oferta

Fa uns dies ens van trucar d’una explotació d’Avià per oferir una oferta de feina d’incorporació immediata per a fer de pastor/a.

Característiques de l’oferta:

–          Ubicació: Avià

–          Explotació de 1300 ovelles de carn

–          Incorporació immediata amb un mes de prova

–          Feines a desenvolupar: feines de corral, pasturatge

–          Condicions laborals: ( 1.000€) haurà de garantir autonomia. 1 dia de festa setmanal. La persona s’haurà de fer autònoma.

Aquesta és una oferta oberta a qualsevol persona interessada amb experiència, si necessiteu més dades ens podeu escriure un correu electrònic: info@rurbans.org

La data la màxima per comunicar el vostre interès és el 15 de març de 2011.

 

OFERTA DE LLOGUER i/0 VENDA D’EXPLOTACIÓ A PROP DE BASBATRO (Huesca)


Dades de l’oferta

El mes d’agost el propietari de la finca ens va visitar a Rialp per explicar-nos que vol llogar i/o vendre la seva finca ramadera de Pozán de Bero.

La finca va ser comprada el 2003 i construïda el 2004. La granja es dedicava a la cria de cabres de llet i era gestionada per una parella. En el moment més àlgid de l’explotació tenien 360 cabres en règim d’estabulació mitxa i produïen 112.000 litres de llet/any que es venien a formatgeries semi familiars de Catalunya.

Actualment el propietari deixa l’activitat per malaltia i vol que una família o socis amb molta vocació pel sector vulguin desenvolupar un negoci familiar.

La finca té possibilitats per desenvolupar un negoci de cabra o ovella de llet amb formatgeria i poder fer formatge de llet crua. També hi hauria possibilitats  per tenir cabra o ovella de carn.

Característiques de l’oferta:

 –          Ubicació: Pozán de Vero (Huesca)

–           Nau de 1.600 m2 amb 1.200 m2 tancats i coberts amb xapa metàl·lica i aïllant tèrmic

–          400 m2 tancats i preparats que inclouen portes i bigues per a poder fer una ampliació

–          Terres de formigó, passadís d’alimentació elevat, menjadores i tanques de separació metàl·liques

–          Habitatge de 70 m2  reformat (de l’any 2005)

–          Edificació de  70 m2  per reformar

–          Edifici auxiliar que inclou un generador de 30 Kva, grup de bateries, sistema d’accionament automàtic i dos inversors de 3.000 Kva cada un pel servei de l’habitatge i la granja

–          Dipòsits elevats de 15m d’obra a un edifici apart pel subministrament d’aigua, pou legalitzat i instal·lació de cloració automàtica

–          Terres disponibles: 2,46 Ha pròpies amb permís de pastura  a la llera del riu. Paral·lelament es tenien 30 Ha llogades i 50 Ha amb permís de pastura al Coto de Caça

–          Condicions econòmiques:  Lloguer (amb opció a compra): 1.500 €/mes i venda de la finca per 364.000 € (negociables)

–  En el cas del lloguer 10 anys amb possibilitats de pròrroga

*Actualment la finca no té bestiar

Aquesta és una oferta oberta a qualsevol persona interessada, si necessiteu més dades ens podeu escriure un correu electrònic: celia@rurbans.org.. La data la màxima per comunicar el vostre interès és el 21 de novembre.

OFERTA DE LLOGUER D’EXPLOTACIÓ I TERRES A LES PILES (Conca de Barberà)

 

Dades de l’oferta

Durant el mes de juliol un propietari agricultor de la Conca de Barberà va trucar a l’oficina interessat en trobar una o dues persones que l’ajudin a complementar l’activitat agrícola i ecològica de la finca, amb l’activitat ramadera tot elaborant i tancant el cicle del producte.

Antigament la nau de la finca es destinava a la cria de conills i ara es voldria dedicar a un altre tipus de bestiar en règim ecològic.

L’agricultor valora molt la importància de posar bestiar a la finca per tal de millorar-ne la qualitat sota criteris sostenibles i el foment de la permacultura. D’altra banda també forma part del projecte del Parc de les olors: http://www.xarxaparcdelesolors.org/

Ell mateix vol continuar fent les tasques agrícoles de la finca i poder fer l’alimentació pel bestiar que s’instal·larà i que gestionaran les persones que s’incorporin. Per tant, la nova persona/es que s’incorpori com a soci/a li haurà de fer l’encàrrec.

Característiques de l’oferta:

–          Ubicació: Les Piles (La Conca de Barberà)

–          Nau: 780m2 dels quals 300-400 m2 es lloguen (la resta en farà ús el propietari)

–          Grup electrògen i aigua

–          Terres disponibles:6,5 Hade sembra

–          Condicions econòmiques:  Paga i senyal de 350 € en concepte de dipòsit i compromís que es tornarien si es deixés la granja i tot estigués en correcte estat. Durant els 6 primers mesos: 50€ en concepte d’electricitat i aigua.

A partir del 7è mes: 50 € (electricitat i aigua) + 150 € lloguer/mes

A partir de l’any: 500 €/mes  (negociables a parlar amb el propietari) i cada any revisió del preu segons el cost de la vida.

*Les despeses del gasoil aniran a càrrec de la persona que s’incorpora així com el manteniment del grup electrògen (filtres, etc)

–  Durada inicial del contracte de lloguer:7 a10 anys prorrogables

Aquesta és una oferta oberta a qualsevol persona interessada, si necessiteu més dades ens podeu escriure un correu electrònic: celia@rurbans.org i us facilitarem més informació. La data la màxima per comunicar el vostre interès és el 3 d’octubre.

OFERTA DE LLOGUER D’EXPLOTACIÓ I TERRENY A VILADORDIS

Dades de l’oferta

A mitjans de juliol es va visitar a un propietari del Bages interessat en llogar una finca que té diverses edificacions i un petit terreny al seu costat.

La nau inicialment d’origen familiar es va dedicar a la cria de vedells i porcs, posteriorment ho va portar una parella durant 10 anys que van fer la reconversió a cabres de llet.

El propietari comenta que hi hauria possibilitats de fer pastura de sotabosc als terrenys propers (en aquest cas caldria parlar amb els veïns). Busca a persones amb il·lusió i ganes que mantinguin la finca ben cuidada i en actiu.

Característiques de l’oferta:

–          Ubicació: Viladordis (Sant Fruitós de Bages)

–          Naus (granja): la finca compta amb 10 edificacions diferents de dimensions i usos variables (corrals, boxes, infermeries pel bestiar, paller, sala de munyir i una petita sala d’estar amb WC) que sumen un total de 1576,2 m2edificats.

–          Femer de 80 m2

–          Vallat de la finca275 m

–          Disponibilitat d’aigua de xarxa i llum

–          Terres disponibles:0,44 Ha de terres arables

–          Condicions econòmiques: els 6 primers mesos només es pagaran les despeses d’aigua i llum. A partir del 7è mes, lloguer de 600€/mes (negociables) més despeses d’aigua i llum a part

–          Durada inicial del contracte de lloguer:7 a10 anys prorrogables

Aquesta és una oferta oberta a qualsevol persona interessada, si necessiteu més dades ens podeu escriure un correu electrònic: celia@rurbans.org i us facilitarem més informació. La data la màxima per comunicar el vostre interès és el 30 de setembre.

OFERTA DE LLOGUER D’UNA NAU I TERRENY AL BERGUEDÀ

Dades de l’oferta

El mes de juny vam visitar un ramader i propietari jubilat al Berguedà interessat en llogar una nau d’oví amb capacitat per a 800- 1000 ovelles i 2 Ha de terreny. El ramader demana una persona o persones interessades en portar endavant el negoci i s’ofereix a assessorar de manera puntual en tasques de maneig i compra de l’herba als veïns propers.

 Característiques de l’oferta:

–          Ubicació: Obiols. Avià (Berguedà)

–          Nau (granja) de 800 m2

–          Habitació (sala d’estar) gran habilitada amb llar de foc, taula, etc

–          Disponibilitat d’aigua de xarxa i llum

–          Terres disponibles: 2 Ha de pastura (amb possibilitats de poder comprar fenc als ramaders veïns)

–          Condicions econòmiques: 700 €/mes (aigua i llum a part)

–          Durada inicial del contracte de lloguer: 7 a 10 anys amb possibilitats de compra

Aquesta és una oferta oberta a qualsevol persona interessada, si necessiteu més dades ens podeu escriure un correu electrònic: celia@rurbans.org i us facilitarem més informació. La data la màxima per comunicar el vostre interès és el 8 de juliol del 2011.

OFERTA DE FEINA A CASTELLÓ

Dades de l’oferta

Fa uns dies ens van trucar d’una explotació de Castelló per oferir una oferta de feina d’incorporació immediata per a fer de pastor/a.

Característiques de l’oferta:

–          Ubicació: Castelló

–          Explotació de 720 ovelles de carn altament prolífiques

–          Incorporació immediata amb un mes de prova i posteriorment contracte indefinit

–          Feines a desenvolupar: feines de corral, pasturatge i operacions de cultiu

–          Condicions laborals: (600-700 €) amb 15 pagues més prima de producció, manutenció i allotjament a càrrec del propietari

Aquesta és una oferta oberta a qualsevol persona interessada amb experiència, si necessiteu més dades ens podeu escriure un correu electrònic: celia@rurbans.org

La data la màxima per comunicar el vostre interès és el 30 de maig de 2011.

PRIMERA OFERTA DE TRASPÀS A AMPOSTA

Dades de l’oferta

A finals del mes de febrer vam visitar una explotació a Amposta interessada en fer un traspàs de la seva explotació. El propietari està interessat en que dues persones puguin fer-se càrrec de la granja d’ovelles. Ell faria inicialment l’acompanyament a les persones interessades i paral·lelament voldria dedicar-se a la transformació de la llet, està preparant les instal·lacions per fer una formatgeria.

 Característiques de l’oferta:

–          Ubicació: Amposta

–          Explotació de 600 ovelles de llet i en creació d’una formatgeria

–          Terres disponibles: 20 Ha

–          Disponibilitat d’habitatge (a reformar) i maquinària

–          Venda de la producció: disposa d’una carnisseria on  ven directament els             corders

–          Condicions econòmiques a pactar directament amb el propietari

Aquesta és una oferta oberta a qualsevol persona interessada, si necessiteu més dades ens podeu escriure un correu electrònic: celia@rurbans.org i us facilitarem més informació.

La data la màxima per comunicar el vostre interès és el 31 de maig del 2011.

4 responses to “OFERTES

  1. Hola, amb la meva parella busquem una finca agrària per a viure. No sóm pastors, però sí agricultors i artistes. Si teniu alguna casa amb terreny, que poguem utilitzar, feu-nos-ho saber sisplau.
    Gràcies.

  2. hola m’interessa l’oferta de la finca al berguedà ja que estem treballant per a realitzar un projecte de fer formatge de cabra, som un grup de 4 joves de berga amb i·lusió de tirar endavant un negoci petit.

  3. Som una parella jove amb una nena de 2 anys amb un projecte de ramaderia, agricultura, educatiu i estem cercant una masia (habitable) amb estables i terreny en traspas (20.000euros) + lloguer mensual de 600 euros de llarga durada (mínim 10 anys i posibiltat de prorrogar o comprar). També ens oferim a fer reformes i rehabilitar parts de la masia que estiguin amb mal estat.
    Ens és indiferent la zona, sempre i quan estigui a Catalunya. Tenim ramat propi de cabres, amb l’objectiu de fer formatge artesà i una aula de natura-rural educativa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s