Banc de Finques Agràries (BFA)

El Banc de Finques Agràries (BFA) és la línia de treball del projecte que té com a objectiu principal ajudar a conservar i dinamitzar els espais d’interès agrari del medi rural català i de l’àmbit pirinenc especialment.

Per tal d’assolir aquest objectiu el BFA treballa a dos nivells:

–          Per una banda realitzem una cerca de terres i explotacions que estarien disposades a fer un traspàs o cessió de  la seva finca, o bé trobar un soci/a per a poder gestionar la granja. Per a fer-ho ens posem en contacte directament amb els mateixos propietaris i també els ajuntaments que ens ajuden a identificar aquestes explotacions.

–          D’altra banda per a recuperar prats de pastura en estat de semi-abandó, organitzem camps de treball amb voluntaris ambientals i agraris que col·laboren desinteressadament en la seva neteja. Els propietaris i/o gestors per la seva part, signen un acord de custòdia agrària amb nosaltres i es comprometen a mantenir-los nets durant 5 anys.

Rurbans d’altra banda coordina el grup de treball de custòdia agrària de la xct i és membre de la XVAC, Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya.

2 responses to “Banc de Finques Agràries (BFA)

  1. Gran, molt gran, en sembla una molt bona idea. Us seguire de prop. De tan en quant cal donar-li un tomb a la vida. Com teniu el projecte? Continua avançant?

  2. Hola. Estic al Montsec. Estic a la recerca de terres per pastura regenerativa. També m interessan els 2 Pallars.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s